Docent

Dospovo danst inmiddels al vele jaren onder de enthousiaste en kundige leiding van Wijnand Karel. Zijn persoonlijke manier van lesgeven en zijn humor hebben hem bij Dospovo al gauw onmisbaar gemaakt. Veel leden komen ook van ver om deze lessen van Wijnand te kunnen volgen.

In zijn lessen is Wijnands liefde voor volksdans en muziek duidelijk merkbaar en hij weet dat ook over te brengen op de groep. Hij legt goed uit en heeft aandacht voor zowel de beginnende als de gevorderde danser. Wijnand zorgt voor een ontspannen sfeer waarin iedereen de ruimte heeft om naar zijn of haar niveau te dansen. Er wordt hard gewerkt en serieus gedanst maar ook veel gelachen om de anekdotes van Wijnand, of als iedereen per ongeluk de verkeerde kant op danst.

Er is een goede afwisseling tussen rustige en actieve dansen en ook tussen de verschillende dansstijlen. Daarbij besteedt Wijnand ook veel aandacht aan stijl, maatsoorten en de achtergrond en herkomst van de dansen en de muziek.

Wijnand Karel is afgestudeerd aan de Rotterdamse Dansacademie (Nu Codarts) en heeft na zijn studie onder andere gedanst bij het Folkloristisch Danstheater in Amsterdam. Wijnand geeft tevens les aan het Nova College in Haarlem en is artistiek leider van het Folklor Dansemble Amersfoort. Daarnaast wordt Wijnand ook regelmatig gevraagd voor dansdagen, festivals en internationale projecten.